Over Janaihmani

Over ons

Wij zijn Lilian en Marc Geelen en wij heten u welkom op onze website. Wij wonen samen met onze 4 Rhodesian Ridgebacks en een Shi Tzu  in Bocholtz,  in het zuiden  van Nederland .

 In het verleden hebben wij altijd al honden gehad. Deze liefhebberij veranderde in een ware passie toen  wij 5 jaar geleden onze eerste Rhodesian Ridgeback pup  Jackson kregen. Nailah, Imani en Mila  volgden. Nu genieten wij dag in dag uit van onze lieve trouwe viervoeters.

Een leven zonder een Rhodesian Ridgeback kunnen we ons  niet meer voorstellen en bijna al onze vrije tijd wordt aan onze honden besteed. Zo kunt u ons regelmatig tegenkomen in de  Limburgse bossen en het mooie heuvellandschap waar wij veel met ze gaan wandelen. Verder besteden wij  tijd aan training met name gehoorzaamheidstraining ,ringtraining en ook behendigheid met onze honden.

De afgelopen jaren hebben wij ons verdiept in het ras. We  hebben cursussen  gevolgd en kennis verworven. Dit en de nodige ervaring die wij hebben opgedaan met onze eigen honden heeft ertoe geleid dat we onze droom hebben kunnen verwezenlijken:  onze eigen Rhodesian Ridgeback kennel. Zo werd ” JANAIHMANI”  geboren.

Het team

Sinds kort  versterkt  dochter Michelle ons team. Ook zij wilt zich gaan toeleggen op het showen van onze Rhodesian Ridgebacks. U kunt haar in de toekomst  samen met ons tegenkomen op de nationale en internationale hondententoonstellingen.

Wat wij doen

Na een intensieve verdieping in het ras, hebben wij in februari 2018 ons eerste eigen nestje gehad. Een geweldige ervaring met 10 gezonde pups! De planning is om 1 keer per 1 à 2 jaar een nest te fokken.

 Wij zijn lid van Rhodesian Ridgeback Vereniging Nederland d.w.z. dat wij fokken volgens de regels die de vereniging stelt.

De Rhodesian Ridgeback is een relatief gezond ras en dat willen wij zo houden. Naast  de verplichte röntgenonderzoeken laten wij ook genetisch onderzoek doen om eventuele erfelijke aandoeningen bij onze puppy’s te voorkomen.

Ook vinden wij dat het fijne  karakter van de Rhodesian Ridgeback behouden moet worden. In dit karakter hoort geen angst of agressie thuis.   Met een hond die deze karaktereigenschappen vertoont mag  naar ons inziens niet gefokt worden.

Waarom een Rhodesian Ridgeback van Janaihmani?

Als de puppy’s vijf weken oud zijn ondergaan ze een test die wordt afgenomen door een professionele gedragsbegeleider. Op deze leeftijd kun je al heel wat van het karakter zien bij een pup. Aan de hand van deze test willen wij u graag begeleiden met het uitzoeken van een pup die bij u past. Natuurlijk houden wij bij deze ook rekening met uw persoonlijke voorkeur.

U krijgt bij ons ruimschoots informatie mee over de verzorging en opvoeding van uw pup. Zoals u ziet vinden wij nazorg ook belangrijk. Daarom kunt u altijd bij ons terecht voor eventuele vragen of hulp betreffende uw pup.

Uw pup heeft een stamboom en een Europees dierenpaspoort.

Uw pup wordt gechipt, ontwormd, en krijgt inentingen volgens de richtlijnen. Ook worden zij gecontroleerd op dermoïd sinus.

Er wordt veel aandacht besteed aan socialisatie.

Uw hondje krijgt alle aandacht, zorg, en liefde voordat hij / zij ons huis verlaat en wij hopen dat dit wordt voortgezet door u in zijn / haar nieuwe thuis.

Contactinformatie