Over Janaihmani

Janaihmani > Over Janaihmani

Over ons

Wij zijn Lilian en Marc Geelen en wij heten u welkom op onze website. Wij wonen samen met onze Rhodesian Ridgebacks en een Shi Tzu in Bocholtz, in het zuiden van Nederland.

In het verleden hebben wij altijd al honden gehad. Deze liefhebberij veranderde in een ware passie toen wij in 2012 onze eerste Rhodesian Ridgeback pup Jackson kregen. De jaren daarna volgden Nailah en Imani. Nu genieten wij dag in dag uit van onze lieve trouwe viervoeters.

Een leven zonder een Rhodesian Ridgeback kunnen we ons niet meer voorstellen en bijna al onze vrije tijd wordt aan onze honden besteed. Zo kunt u ons regelmatig tegenkomen in de Limburgse bossen en het mooie heuvellandschap waar wij veel met ze gaan wandelen. Verder besteden wij tijd aan training met name gehoorzaamheidstraining, ringtraining en ook behendigheid met onze
honden.

Al voordat Jackson bij ons kwam hadden we ons al verdiept in dit prachtige ras. Toen hij er éénmaal was had hij al snel ons hart veroverd. We zijn cursussen gaan volgen en hebben verdere kennis verworven. Dit en de nodige ervaring die wij inmiddels hadden opgedaan met onze eigen honden heeft ertoe geleid dat we onze droom hebben kunnen verwezenlijken: onze eigen Rhodesian Ridgeback kennel. Zo werd ” JANAIHMANI” geboren.

Na een intensieve verdieping in het ras en het fokken van honden hebben wij in februari 2018 ons eerste eigen nestje gehad. Een geweldige ervaring met 10 gezonde pups! Eén van de teefjes uit dat nestje, Mila is bij ons gebleven. Bij de geboorte van dit nestje veranderde onze hobby in een passie en in de jaren daarop volgden nog meerdere nestjes.

Wat wij doen

Wij zijn lid van de Rhodesian Ridgeback Vereniging Nederland (RRCN). Wij fokken volgens de regels die de vereniging stelt. De planning is om 1 keer per 1 à 2 jaar een nestje te fokken.

De Rhodesian Ridgeback is een relatief gezond ras en dat willen wij zo houden. Naast de verplichte röntgenonderzoeken laten wij ook genetisch onderzoek doen bij de honden waarmee we fokken om eventuele erfelijke aandoeningen bij onze puppy’s te voorkomen.

Ook vinden wij dat het fijne karakter van de Rhodesian Ridgeback behouden moet worden. In dit karakter hoort geen angst of agressie thuis. Met een hond die deze karaktereigenschappen vertoont mag naar ons inziens niet gefokt worden.

Waarom een Rhodesian Ridgeback van Janaihmani?

Wij zijn dag en nacht toegewijd aan de zorg en observatie van onze puppy’s en moederhond vanaf het moment van hun geboorte.

Verzorging en Observatie

De eerste vier weken verblijven de pups in en rond de werpkist in onze keuken, waar ze worden blootgesteld aan alles wat er in ons huis gebeurt. Vanaf de leeftijd van vier weken verhuizen ze naar een ruimere omgeving en mogen ze genieten van onze “puppy speeltuin”, waar ze kunnen ravotten en nieuwe indrukken kunnen opdoen. Op dit punt mogen bezoekers ook genieten van knuffeltijd met de puppy’s.

Gedragstest en Matchmaking

Als de puppy’s vijf weken oud zijn, ondergaan ze een gedragstest onder begeleiding van een professionele gedragsdeskundige. Deze test helpt ons om het karakter van elke pup beter te begrijpen. Samen met onze observaties kijken we welke pup het beste bij u en uw gezin past. Hoewel we rekening houden met uw persoonlijke voorkeur, behouden wij de uiteindelijke beslissing.

Informatie, Nazorg en Documentatie

Wij voorzien u ruimschoots van informatie over de verzorging en opvoeding van uw pup, hechten veel belang aan nazorg, en bieden advies en begeleiding, zelfs nadat de pup bij u thuis is. Uw pup wordt geleverd met een stamboom en een Europees dierenpaspoort. Ze worden gechipt, ontwormd en ingeënt volgens de geldende richtlijnen.

Socialisatie en Liefdevolle Zorg

We besteden veel aandacht aan de socialisatie van onze puppy’s. Vanaf vier weken oud kunt u langskomen om quality time door te brengen met de pups. Uw pup krijgt bij ons alle liefde, aandacht en zorg voordat ze ons huis verlaten, en wij vertrouwen erop dat u deze zorg en liefde voortzet in hun nieuwe thuis.

Uiteraard is er nog veel meer te vertellen over onze fokmethode, en we delen dit graag in detail tijdens een kennismakingsgesprek met u.

Contactinformatie